Dirch Passer – Færgekroen. (1956).

25.00kr.

På lager

Kategori: Tag:

Beskrivelse

 Dirch Passer – Færgekroen.

1956 ‧ Sort-hvid ‧ 1 t 45 m
Færgekroen er en dansk familiefilm fra 1956, som udspiller sig omkring Hørby Færgekro på Tuse Næs samt den daværende færgerute mellem Hørby Havn og Holbæk. Manuskript Paul Sarauw, John Olsen og Poul Bang. Instruktion Poul Bang. Musik: Sven Gyldmark Produktion Saga Studio.

To glade venner, Erik Hansen (DIRCH PASSER) og Lars Tofte (OVE SPROGØ), ejer i fællesskab en lille færge, der sejler over en af Danmarks talrige fjorde. De ejer osse en kro, der ligger ved færgens ene kajplads, og som af gode grunde derfor hedder Færgekroen. De deler arbejdet imellem sig, så den ene dag er Erik skipper og Lars er krofar, næste dag er det omvendt.

Det er ikke nogen lukrativ forretning vore venner har. Både færge og kro kunne trænge til lidt forbedring, men de hygger sig med deres arbejde midt i Danmarks smukkeste natur. – Og helt uvidende om at nogle meget smarte herrer er ved at trække fremtidens ræs ned over hovedet på dem: En hurtigrute mellem Sjælland og Jylland.

En rigtig guldalder-film for hele familien. Alt glider muntert og rørende i ægte 5O’er tempo, og handlingen vil være aktuel langt ud i fremtiden. Filmens titelmelodi “Færgekroen” var populær og tit ønsket i det daværende Giro 413.

Første udgivelsesdato: 12. oktober 1956
Instruktør: Poul Bang
Producent: John Olsen
Produktionsselskab: Saga Studio
Manuskript: Poul Bang, John Olsen, Paul Sarauw