Daniel Day-Lewis – Den sidste mohikaner. (1992).

25.00kr.

På lager

Kategori: Tag:

Beskrivelse

Daniel Day-Lewis – Den sidste mohikaner.

1992 ‧ Filmatisering/Dramafilm ‧ 2 t 2 m
The Last of the Mohicans er en amerikansk episk historisk dramafilm fra 1992, der blev sat i 1757 under den franske og den indiske krig. Det blev skrevet og instrueret af Michael Mann og var baseret på James Fenimore Kops roman fra 1826 The Last of the Mohicans
Farverige helte-eventyr, glødende romantisk kærlighed og opildnende slagscener gør “Den sidste mohikaner” med Daniel Day-Lewis og Madeleine Stowe til Hollywood underholdning i højestepotens.
“Den sidste mohikaner” bygger på JamesFenimore Coopers drengebogsklassiker, så der er noget at leve op til. Men for en gangs skyld var der ved filmens fremkomst i 1992 almindelig enighed om, at filmatiseringen levede op til de store forventninger.

Daniel Day-Lewis spiller hovedrollen som Hawkeye, søn af dræbte hvide nybyggere. Men opvokset som ægtemohikaner, søn af Chingachgook og bror til Uncas. Vi er i året 1757, hvor krigen mellem engelske og franske styrker raser i kolonien New York, og englænderne gør alt for at hvervekolonisterne for deres sag.

Da en engelsk styrke bliver offer for et bagholdsangreb, redder Hawkeye, Chingachgook og Uncas to smukke,unge, engelske oberstdøtre, Cora (Madeleine Stowe) og Alice, fra den sikre død. Hawkeye og Cora tiltrækkes af hinanden, men der er mange hindringer for deres kærlighed, ikke mindst efter at Hawkeye kommer i konflikt med Coras far, oberst Munro, og fængsles. Alt dette er dog kun starten på en række sindsoprivende eventyr, der sætter Hawkeyes og hans allieredes snarrådighed og mod påprøve.
Udgivelsesdato: 6. november 1992 (Danmark)
Instruktør: Michael Mann
Fortælling af: James Fenimore Cooper
Priser: Oscar for bedste lyd, BAFTA-prisen for bedste fotografering, BAFTA-prisen for bedste makeup og hår
Musik komponeret af: Trevor Jones, Randy Edelman